Răzgândește-te fără griji! Ai 30 de zile să returnezi GRATUIT orice produs comandat, inclusiv cărțile deja răsfoite. E simplu, e prietenos, e Garanția Compas! Vezi detalii →

Corint Ritz si Escoffier - Luke Barr

Corint
-10%
71,50 Lei 64,35 Lei
Economisesti: 7,15 Lei
Categorii:Biografii, memorii, jurnale
Limba:Romana
Data publicarii:2023
Editura:Corint
Tip coperta:Paperback
Nr. pagini:304
Colectie:Corint Istorii Urbane
Traducatori:Ioana Adam
ISBN:9786060883937
Dimensiuni:l: 13cm | H: 20cm
In stoc
Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: 117711 Ai nevoie de ajutor? 0770775842
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)
În această carte care abundă în scandaluri și povești despre opulență, Luke Barr îi poartă pe cititori într-o călătorie în timp, în Londra și Parisul de la cumpăna secolelor XIX–XX. Din paginile volumului veți afla cum ilustrul hotelier César Ritz și faimosul chef Auguste Escoffier și-au unit forțele la Savoy, pentru a uimi lumea întreagă cu luxul modern al acestui bine-cunoscut hotel londonez, unde melanjul dintre evreii americani și înalta societate britanică anunța apariția unei noi ordini sociale și ascensiunea clasei de mijloc.

Barr recreează atmosfera palpitantă a perioadei din ajunul Primului Război Mondial, La Belle Époque, atunci când aristocrația britanică a atins apogeul, femeile au început să iasă la restaurant neînsoțite, iar noii îmbogățiți americani și industriașii lipsiți de tact socializau la Londra, etalându-și bunurile de lux. Colaborând la Savoy – hotel care primea clienți fideli și, uneori, pofticioși din cale-afară, precum Oscar Wilde și Sarah Bernhardt –, Escoffier inova în domeniul bucătăriei moderne și influența decisiv gastronomia franceză, iar Ritz înființa primul hotel de lux din lume.

„Ritz & Escoffier se citește ca un roman. Autorul a reușit să evoce cu mult succes atmosfera sfârșitului de secol la Londra și personalitățile celor doi oameni care au jucat un rol esențial în acele vremuri ce debordau de optimism.” Wall Street Journal

„A fost Ritz primul «influencer», așa cum se spune în prezent? «Negustor» de visuri la sfârșit de Epocă Victoriană, el nu a fost doar fondatorul cosmopolitismului de tip nou, ci și vestitorul hotelurilor ca «mod de viață» și a mâncării ca manifestare a culturii populare.” Toronto Star

„Un stil alert și o documentare impecabilă. [...] O carte savuroasă despre un episod definitoriu pentru istoria culinară.” Publishers Weekly
Vezi mai mult Informatii conformitate produs
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.
  • client

    T Marius

    quot Am gasit cartea pe care o cautam de mult, la un pret foarte bun. M-a bucurat si faptul ca livrarea a fost rapida si ambalajul impecabil. Multumesc, Libraria Compas!
  • client

    S. Radu

    quot Site-ul e ușor de folosit, comanda se face rapid, iar produsele sunt exact ca în descriere. Comunicarea cu echipa a fost excelentă. Mulțumesc!
  • client

    Marchis Laura

    quot Am comandat tot ce avea nevoie copilul pentru școală, într-o singură comandă. Livrarea a fost rapidă, iar produsele sunt de calitate. Foarte mulțumită!
  • client

    Bochis Elena Client fidel

    quot Un produs a fost livrat greșit, dar returul s-a făcut fără bătăi de cap. Garanția Compas chiar funcționează. Mulțumesc pentru seriozitate!
  • client

    Amelia Bran

    quot Mi-am luat un rucsac Herlitz pentru liceu și chiar îmi place mult. Are loc pentru toate cărțile, laptopul încape perfect și nu mă dor umerii când îl car. Plus că arată super bine, exact cum voiam. A ajuns rapid și fără surprize – 10/10!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!